maanantai 21. maaliskuuta 2016

Apostolien teot

Spedet ovat kasvaneet aikuisiksi ja saavat nyt oman kirjansa! Evankeliumi-spinoff!

Teot on ihan ok kirja. Saul/Paavali on kiinnostava hahmo ja kääntymys kristittyjen vainoojasta kristinuskon suurimmaksi levittäjäksi on hyvä juoni.
Valitettavasti kirja ei keskity juoneensa. Se haluaa olla myös aikakirja, jossa luetellaan joka ikinen paikka, missä Paavali koskaan kävi piipahtamassa. "Paavali Efesoksella", "Paavali Jerusalemissa", "Paavali käy vessassa Tikkakosken ABC:llä".

Apostolien teoista löytyy myös hyvin kiinnostavia opillisia kohtia, sillä nyt sanaa alettiin levittää myös ei-juutalaisille pakanoille. Siitä nousikin kysymyksiä: pitääkö kristitytkin ympärileikata? Pitääkö heidänkin noudattaa Mooseksen lakeja? Eikö tosiaan saa keittää karitsaa emänsä maidossa, vaikka kuinka tekisi mieli?

Pietari saa näyn, jossa Jumala ilmoittaa: "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi" (Ap. 10:15). Siitä Pietari tajuaa: "Jumala on osoittanut minulle, ettei ketään ihmistä saa pitää epäpuhtaana tai saastaisena" (Ap. 10:28)
Jerusalemissa pidettiin kokous ympärileikkaus- jne.-aiheista, jonka lopputulos oli, että Pietarin näyn mukaisesti ei tarvitse enää noudattaa puhtauslakeja. Vain muutama sääntö: "karttakaa epäjumalille uhrattua lihaa, samoin verta ja selöaista lihaa, josta verta ei ole laskettu, sekä haureutta. Kun näitä vältätte, kaikki on kohdallaan." (Ap. 15:29).

Laitoin tapojeni vastaisesti jaeviitteet mukaan, sillä aion NIIN TOTAALISESTI kaivaa nämä kohdat ensi kerralla esiin, kun joku Raamattuun vedoten haluaa kieltää homoliitot tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti